Volkorenmacaroni met bobotiesaus (Afrikaanse Gehaktsaus)

Volkorenmacaroni met bobotiesaus (Afrikaanse Gehaktsaus)

Volkorenmacaroni met bobotiesaus (Afrikaanse Gehaktsaus)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

400 gr volkorenmacaroni
2 appels
300 gr rundgehakt
2 el kerrie (djawa)
3 el gembersiroop
el gemalen koriander (ketoembar)
4 dl runderbouillon
zout en peper
allesbinder
u kunt ook een paar lepels crème fraîche door de saus doen.

Bereiden

Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schil de appels en snijd ze in partjes. Bak in de droge anti- aanbakpan het gehakt in circa 4 minuten rul en bruin (voeg eventueel een paar eetlepels water toe als het gehakt dreigt aan te bakken) voeg de kerrie, koriander en gembersiroop toe en schep alles om. Voeg de (hete) runderbouillon toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg beetje voor beetje allesbinder toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg de appelstukjes toe en laat ze in een paar minuten zacht worden. Serveer de macaroni met de saus.
Lekker met: roergebakken courgette of roergebakken preiringetjes. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus